Fietsles

Fietsles

Fietsen is voor de meeste Nederlanders heel vanzelfsprekend. Maar wat als je nieuw bent in Nederland en nog nooit eerder hebt gefietst?

Bij het Gemeentehuis in Veenendaal werd op 8 mei een fietsdiploma uitgereikt aan acht dames die pas 10 weken geleden voor het eerst op de fiets stapten. Ze deden mee met een fietsprogramma voor nieuwe Nederlanders bij Buurtcentrum de Driehoek. Het fietsprogramma komt voort uit een aanbesteding vanuit de provincie, waar Veilig Verkeer Nederland samen met de Fietsmeesters mee aan de slag ging. Elise van ’t Loo, Manager Educatie bij VVN: “We zijn deze samenwerking gestart omdat we alle Nederlandse fietsers willen ondersteunen met ons educatieaanbod. Zoals senioren en kinderen, maar dus ook nieuwe Nederlanders. Met als uiteindelijk doel dat iedereen veilig over straat kan.”

De diploma’s werden uitgereikt door wethouder Engbert Stroobosscher. Hij is blij met het initiatief omdat hij fietsen ziet als een mooie manier van integreren, erbij horen en samenleven. Ook kun je met de fiets eenvoudig en goedkoop van A naar B komen. Lex van de Fietsmeesters onderschrijft dat: “Fietsen is een onderdeel van onze cultuur. De vrouwen geven aan dat ze graag willen leren fietsen, omdat ze het belangrijk vinden zich echt Nederlands te voelen. Ook vinden ze het fijn om met de fiets boodschappen te kunnen doen of hun kinderen van school te kunnen halen.”

Arkia van het buurtcentrum leidde de fietslessen, samen met vrijwilligers. Haar doel was vooral de vrouwen te ‘empoweren’. En dat is gelukt! Met vallen – want dat gebeurde wel eens – en opstaan behaalden de dames hun fietsdiploma. Dat nieuwe Nederlanders behoefte hebben aan een fietsprogramma blijkt ook uit nieuwe aanmeldingen bij het buurtcentrum. De volgende cursus start komende week!

(bron: VVN)

Locatie

Contact

Zuiderkruis 742
Veenendaal, Utrecht 
3902XX Nederland + Google Maps

driehoekveenendaal@gmail.com

0318 784335

Volg ons

Credits

Copyright ©2020 Buurthuis De Driehoek

Gerealiseerd door HD Studio’s

Locatie

Contact

Zuiderkruis 742
Veenendaal, Utrecht 
3902XX Nederland + Google Maps

driehoekveenendaal@gmail.com

0318 784335

Credits

Copyright ©2020 Buurthuis De Driehoek

Gerealiseerd door HD Studio’s